ZELENINOVÉ LASAGNE
31.07.2021
Lasagne mám veľmi rada. Výhodou je, že si ich môžete pripraviť aj na viac dní, pretože prihrievané sú rovnako dobré ako čerstvé. Tieto zeleninové môžu navyše aj trocha odľahčiť váš jedálniček.
lasagne, 2 ks gyros/kebab @alfasortigoodyfoody, 1 cuketa, 1 plechovka lúpané paradajky, 1 cibuľa, cesnak, oregano, soľ, koreniebešamel: rastlinné mlieko, rastlinné maslo, múka, soľ, muškátový orech
Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme kebab @alfasortigoodyfoody, nastrúhanú cuketu, lúpané paradajky a spolu povaríme. Dochutíme oreganom, soľou a čiernym korením. Medzitým si pripravíme bešamel tak, že na roztopenom masle orestujeme 2 lyžice múky a zalejeme mliekom a pripravíme hustejší krém. Môžeme použiť rastlinné varianty. Potom už len do zapekacej misky navrstvíme lasagne, bešamel a omáčku. Povrch môžeme posypať syrom. Pečieme na 200°C asi pol hodinku.