Pripravujete si fašiangové dobroty? Alebo už rozmýšľate, čo pripraviť na Valentína? Čo tak tieto krásne donuty s úžasným popcornom @zigmundopopcorn. Sú to luxusné pukance v karamele, obalené v lyofilizovaných jahodách.
500 g hladkej múky, 50 g cukru, 1 kocka droždia, štipka soli, 250 ml mlieka, 2 žĺtky 100 g rozpusteného masla
Poleva: 200 g práškového cukru, 5 PL jahodového džúsu
Z droždia, z vlažného mlieka a trochu cukru pripravíme kvások. Zmiešame s múkou, cukrom, žĺtkami a rozpusteným maslom a vypracujeme cesto. Necháme pol hodinu podkysnúť. Vyvaľkáme asi na 1,5 cm a vykrajujeme okrúhle tvary s dierou v strede. Necháme ešte 15 minút nakysnúť a vyprážame na oleji. Necháme vychladnúť. Polevu si pripravíme zmiešaním cukru a jahodového džúsu. Obalíme v nej hotové donuty a ozdobíme popcornom a jahodami.