ČOKOLÁDOVÁ TORTA
Dnes mám pre vás okrem receptu na túto úžasnú čokoládovú tortu aj zľavu 20% na eshop @bellarose.sk (www.bellarose.sk alebo www.bellarose.cz). So zľavovým kódom SKATULKA si môžete kúpiť napríklad aj takýto krásny Mynte stojan na tortu. Na @bellarose.sk nájdete však nielen krásne vecičky do kuchyne, ale celkovo do domácnosti alebo aj milé hračky. Zľava platí od 24.2. do 9.3.
5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky, 30 g kakaa, 5 PL oleja
Krém: 200 ml šľahačkovej smotany, 200g horkej čokolády, 50 g masla
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme 5 PL oleja. Potom primiešame múku s kakaom. Nakoniec zapracujeme vyšľahané bielky a cesto rozdelíme do 4 foriem s priemerom 17 cm. Pečieme na 160°C asi 25 minút.
Krém pripravíme tak, že šľahačku zohrejeme tesne pod bod varu a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Necháme vychladnúť a potom vyšľaháme spolu kúskom masla na hustý krém.
Korpus vždy potrieme nejakým dobrým džemom a následne nanesieme krém. Celú tortu necháme stuhnúť v chladničke.
TIP: Pokiaľ by ste chceli recept robiť v klasickej tortovej forme urobte cesto z dvojnásobnej dávky, upečte na 2x a každý korpus rozdeľte na polovicu. Čas pečenia tiež zdvojnásobte. A krém rovnako urobte z dvojnásobnej dávky.