Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé huby, postačia aj šampiňóny. Keď sa však duchutia touto zmesou, ktorá obsahuje zväčša práve sušené huby chutí na nerozoznanie.
200 g celozrnné cestoviny, 1 balenie KOTÁNYI zmes s hubami, 2 PL olivový olej, 200 g šampiňóny, 1 PL maslo, voda z cestovín, 200 g šľahačková smotana, soľ, čierne korenie, pažítka
Na oleji si orestujeme cibuľku, pridáme pokrájané šampiňóny a mierne orestujeme. Pridáme koreniacu zmes a zalejeme smotanou. Necháme mierne zredukovať, prípadne dochutíme a na záver pridáme kúsok masla na zjemnenie. Do omáčky pridáme už uvarené cestoviny a všetko spoju zamiešame. Môžeme dozdobiť pažítkou.